Maskrosbekämpning


Jag har tillbringat de senaste eftermiddagarna och kvällarna med mitt nya vapen. Ett slags uppdragare av maskrosor med tillhörande rötter och allt. Fungerar bra, men lämnar ett antal hål i gräsmattan. Det tragiska är att det verkar ju aldrig ta slut på dessa maskrosor... och nu kommer smörblommorna också :( 
Men jag tänker inte ge mig än! Tänkte ge allt en omgång med Stroller också, då banne mej...!

Solen skiner och vårt nya altantak är på plats! Midsommar närmar sig med stormsteg... härligt!  

Ännu en helg förbi...

Så har ännu en helg rusat förbi... swish! Huvva, vad fort det går - livet alltså! Har lite ångest idag... men det ger sig väl...
I lördags var hela familjen + vänner ute och körde Stadsrally, arrangerat av Umeå Veteranbilssällskap mfl. Här är några bilder:
 
Samling på stadshusparkeringen... här fick man karta och frågeformulär, som skulle fyllas i allt eftersom man prickade av kontrollerna.

Vid Saab-klubbens kontroll

Hos BMW-klubben...

Umeå Jeepklubb..

Hos Norrsken Choppers

Pristagarna i tävlingen

I sin helhet var det en mycket trevlig dag, även om vädret hade kunnat vara ännu bättre... men det var trots allt mycket bättre än utlovat, så vi var nöjda!

Söndagen ägnade vi åt huset, altanen och lite trädgård... Vårt altantak behöver bytas - det regnar in, så vi åkte iväg och köpte nytt tak och lite reglar/brädor som behövde bytas ut.

That's all folks!

/Sussi

Let the sunshine in...

Mmmm, grillmiddag på altanen. I solen. Torsdag eftermiddag. Det äger!

Hela dagen har annars ackompanjerats av studenters glada rop och traktormuller...  Det är som härligt på nå't vis... Var nere på stan en stund och såg de lövade vagnarna och vitklädda studentskorna tjoa. Nostalgin sveper över en och man minns sin egen studentdag. Vår häst segnade ihop och dog, så vi fick aldrig åka på någon kärra, utan travade i samlad trupp ner mot city.. Minns champagnefrukost och betygsutdelning då man var lite ostadig på benen... Mingel med champagne och snittar i en klasskompis berså på Haga... En fest långt ute i skogen... Hörnefors någonstans..  minnen!


Dumstrut...

Jag fattar ju ingenting, upptäckte jag nyss. Inte hur man laddar in bilderna här på bloggen... men nu har jag fått en liten snabblektion av kära Moa, så nu har jag lärt mig något nytt - idag också! Det är bra om man lär sig något varje dag. Måste hålla hjärnan klar...

Köpte en god dricka idag - och kanske lite nyttig också?

Vitamin Well - Care. God och nyttig?
I kväll har jag och Moa bakat muffins till hennes skolavslutning. 35 st skulle det bli. Vi fick ihop 52 st, så nu har vi lite att mumsa på här hemma också!

ÅVC är bra

Har varit till återvinningscentralen med lite trädgårdsavfall och insett att jag/vi måste göra flera turer dit. Det är mycket man borde göra sig av med... det är ju en otrolig lättnad som kommer över en varje gång man lyckas ta sig dit med en laddning skräp, eller hur? Jag har då hur mycket som helst. Det har samlat sig i ett rum i huset, och man kommer snart inte in där... MÅSTE ta mig i kragen och fixa undan det... så att jag sen bara kan NJUTA av all plats och ledig yta... (som snart ska fyllas med nya fynd och bortsorterade saker.. eh..)

Nej, nu är tant lite trött, så nu ska jag gå och sova.

Än en gång - god natt!Min lilla väktare av ogräskullen...
Här är väktaren över min ogräshög... (det skulle bli en fin blomsterkulle...)

Måndag kväll..

Har varit på Öppet Hus på Hagaskolan och sett Moa dansa. Hon är så himla duktig! Måste få skryta, men jag tycker faktiskt att hon är duktig. Hon älskar att dansa och far omkring hela tiden som ett yrväder med armar och ben i luften, så lite borde hon ha lärt sig vid det här laget... det har varit så sen hon var liten...

Själv är jag trött efter gårdagens slit i trädgården, men nu står åtminstone två av tre tänkta pallkrageodlingar på plats. Och det ogräsbevuxna jordgubbslandet är borta.
Nu odlar jag i pallkragar...
Jordgubbar i den ena, och lite av varje i nästa. En till ska på plats så småningom..

Nu ska jag sova - god natt till alla (eller inga..) som läser detta!

/Sussi

Friday night is alright...

Sitter framför TV:n och diggar AC/DC... har haft besök av mina kära vänner tills alldeles nyss. Skönt med fredag kväll. Arbetsveckan är över och man får slappa lite i två dagar... eller slappa och slappa... i morgon är det familjefest i Döbelns Park - Skrotfåglarnas dag! Dagisbarnen har skapat skrotfåglar som nu ska beskådas. Sen blir det förstås en massa andra festligheter där. Det blir nog trevligt! Jag ska dit med barnen, gubben ska städa i garaget som han har tillsammans med en massa andra gubbar. De får nog trevligt de också!
Nu ska jag digga Angus Young! Vilken gubbe! Karl'n börjar väl närma sig 60..? Vilken energi!
Senare blir det "Easy Rider" - gammal kultfilm. Inte så bra, men ändå. Får väl hedra nyss bortgångne Dennis Hopper med att se den.
Så go'kväll vänner - sov gott!
/Sussi


Varm om bena...

Sitter framför tv:n och är varm om bena. Det beror på att jag har min lilla mini-pc där... ska nog stänga av den. Detta kan inte vara nyttigt. Varken för mig eller datorn. Sitter och väntar på att Moa ska baka färdigt. Goda muffins ser jag fram emot! Nu ska jag gotta mig i bilkrascher på TV4 sport...
/Sussi

Lite bilder från rabatterna...

Mina få läsare tycker att jag har för få bilder, så nu kommer det några.
De första är från 17 maj 2010 då jag var ute och fotade lite i rabatten...2010-05-17 Tulpanerna är som finast! De röda och gula iallafall...
Här är mina röda och gula tulpaner då de var som finast!
2010-05-17 Gula och blå blommor i min rabatt. Vet ej vad de heter, men de är fina tycker jag.
...och mina gula och blåa vårblommor som jag inte vet vad de heter, men jag tycker de är fina!

Lite från ikväll då jag var ute med kameran igen:
2010-06-02 Äppelträdet är som finast nu, när det just har börjat blomma!
Äppelträdet blommar nu!
2010-06-02 Äppelblom i närbild
Äppelblom i närbild
2010-06-02 Pionerna har knoppar!
...och mina pioner har knoppar, de brukar slå ut till midsommar....
2010-06-02 Vallmon knoppas och växer...
Vallmon har också knoppar, så de kommer snart att slå ut...
2010-06-02 Jag har några lila tulpaner i rabatten, här är en av dem i närbild.
...jag har några lila tulpaner i rabatterna, här är en av dem i närbild... fin färg!
2010-06-02 Blålila akleja som snart tänker slå ut...
En blålila akleja verkar vilja blomma när som helst...

Lite andra bilder - här är en från årets upplaga av Blodomloppet:
2010-05-20 Gick runt 5 km. Mycket folk!
Jag hade en lång rad med människor framför mig och bakom, när jag gick runt 5 km.

29 maj var jag nere vid kajen och tjuvlyssnade på Nordic Rock-festen..
2010-05-29 Stod utanför och tjuvlyssnade på Nordic Rock-festen på kajen i Umeå. Tror att det var Europe som spelade när den här bilden togs, men vi såg ändå inte scenen...
Inte direkt någon lysande utsikt. Om man tittade noga så såg vi ett hörn
av scenen... ljudet var dock okej. Här tror jag att det var Europe som spelade.

Ja, det får räcka för den här gången. Det blir nog fler bilder framöver - jag brukar vara flitigare med kameran på sommaren. Nu är det dags att gå och sova!
Godnatt!

/Sussi

Tisdag kväll

Jaha, dags att skriva nå't igen. Har nu länkat bloggen till Facebook och Bloglovin'...

Sitter och skriver här på min lilla mini-pc, den är liten och söt, men den duger mest till att skriva på och att kolla webb-tv. Formatet är ju toppen. Hyfsat snabb också. Nog om det.

I går blev jag ju oväntat ledig från jobbet, då jag totalmissade att dagis var stängt. Kom dit på morgonen, glad i hågen, men ack vad tomt det var... en städerska påpekade efter ett bra tag att det minsann suttit uppe lappar i två veckor... men de hade jag naturligtvis missat. Så det var bara att trampa hemåt igen, och fixa en ledig dag. Förresten så blev jag ju kanske inte så ledig som jag själv hade velat, men ändå. Solen sken och vi hade ganska mysigt, sonen och jag. Vi satt på Max uteservering under parasollerna. Leo åt hamburgare och jag såg på. Sen tror jag att vi åkte i alla rulltrappor som finns i city. Det kändes då så. Leo sprang både upp och ner och hade jättekul. Jag sprang inte...  Sen åkte vi förbi lekparken och där satte jag mig på en bänk och vilade medan Leo toksprang upp och ner i klätterställningen och hoppade och åkte rutschkana mm... man skulle ha hälften av hans energi! Hemåt sen och då la vi oss i soffan och såg lite film, innan vi gick ut och sparkade boll i en evighet. Fram och tillbaka. Sen kom resten av familjen hem och vi åt middag och fortsatte sen med kaffe, nyheter och tvätt och lite tjafs med inladdning av bilder från vår kamera. Sladden till kameran hade gått sönder, så jag köpte en slags sladd på stan med en massa kontakter (så att jag ska kunna ha den till flera kameror - vi har väl en ca 5 st iaf) och den passade! Nöjd med detta så fyllde jag sedan tvättmaskinen, duschade och landade en stund i soffan innan det var dags att lägga huvudet på kudden.

Det var igår, idag har jag jagat strumpbyxor på stan. Svarta med svarta prickar. Det finns inga! Har varit på varenda affär. Det blev ett par vita med vita prickar och ett par svarta med annat mönster istället. Kolla mer på Moas blogg så kanske hon visar upp dem. Jag ska iaf inte ha dem. Har alldeles för korta och feta ben för sånt... Lillkillen har somnat och gubben är i garaget. Snart ska jag och Moa se "Ugly Betty" på kanal 5. Nu ska jag vara stativ och kamerahållare, så det får bli slut för idag.
Have a nice evening, folks!
Kram!
/Sussi

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin